CookiePolicy

Hva er en informasjonskapsel?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som sendes til og lagres på enheten din (for eksempel mobiltelefon, datamaskin eller nettbrett), og forekommer ofte på Internett. Noen informasjonskapsler er nødvendige for at du skal kunne bruke nettstedets funksjonalitet fullt ut, mens andre brukes til å forbedre brukeropplevelsen og lette navigeringen på nettstedet.

 

Hvorfor bruker vi informasjonskapsler og lignende teknikker?

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknikker (samlet "informasjonskapsler") for å gjøre det lettere å bruke sidene og tjenestene våre, samt for å kunne tilpasse sidene og tjenestene etter dine spesifikke interesser og behov. Fordi informasjonskapselen holder styr på hva du tidligere har vist interesse for, kan vi vise deg relevant informasjon som forhåpentligvis passer til nettopp dine ønsker. Nettstedet blir rett og slett enklere å bruke.

For å videreutvikle våre digitale tjenester bruker vi også informasjonskapsler for å evaluere søk- og brukeratferd innenfor og utenfor nettstedet vårt. Formålet er å optimalisere brukeropplevelsen, individualisere markedsføring og føre statistikk.

Vi utleverer ingen personlig identifiserbar informasjon fra informasjonskapsler til tredjeparter.

Hvilke typer informasjonskapsler finnes?

  1. Øktbaserte informasjonskapsler (en midlertidig informasjonskapsel som utløper når du lukker nettleseren eller slår av enheten).
  2. Permanente informasjonskapsler (informasjonskapsler som blir liggende på datamaskinen din til du sletter dem eller de utløper).
  3. Førsteparts informasjonskapsler (informasjonskapsler som utplasseres av nettstedet du besøker).
  4. Tredjeparts informasjonskapsler (informasjonskapsler som utplasseres av et tredjepartsnettsted).
  5. Lignende teknikker (teknikker som lagrer informasjon i nettleseren din eller på enheten din på en måte som ligner på informasjonskapsler).

Hvilke informasjonskapsler bruker vi?

Nødvendige informasjonskapsler: Disse er nødvendige for å kunne tilby våre grunnleggende tjenester, som å handle via nettstedet og chatte med oss. Hvis du velger å deaktivere disse informasjonskapslene, vil du for eksempel ikke kunne handle på våre nettsider.

Funksjonelle informasjonskapsler:  Disse er nødvendige for at enkelte funksjoner på nettstedet vårt skal fungere, for eksempel for å vise bilder optimalt på enheten du bruker. Hvis du ikke godtar disse informasjonskapslene, vil du ikke kunne benytte deg av nettstedets fulle funksjonalitet.

Analyse- og tilpasningsinformasjonskapsler: Disse brukes for eksempel til å utvikle nettstedet vårt, slik at vi kan forbedre brukeropplevelsen kontinuerlig. De gjør det mulig for oss å tilby deg produkter og tjenester basert på kjøpene dine og atferden din på nettstedet, samt å huske hva du har lagt til i handlekurven. Hvis du velger bort disse informasjonskapslene, kan du for eksempel gå glipp av relevante produktanbefalinger.

Markedsføringsinformasjonskapsler: Disse utplasseres ikke av oss, men av våre samarbeidspartnere.  De lar deg dele og like innhold på siden. De gjør det også mulig for oss å målrette relevant markedsføring til deg. Velger du bort disse informasjonskapslene, får du mer generiske annonser som ikke er tilpasset deg.

 

Hvordan administrerer jeg informasjonskapsler?

Du kan selv styre hvilke informasjonskapsler som utplasseres på datamaskinen din, direkte via nettleseren din. 


Hvis du ikke vil at informasjonskapsler skal lagres på datamaskinen din, kan du deaktivere funksjonen i nettleserens innstillinger. Da lagres ikke informasjonskapsler, men du vil heller ikke kunne bruke bestemte funksjoner på nettstedet. Hvis du vil slette allerede lagrede informasjonskapsler, gjør du også dette i nettleserinnstillingene. Det finnes også tjenester som lar deg velge hvilke informasjonskapsler du vil deaktivere.

Hvis du velger å deaktivere informasjonskapsler, kan det hende at enkelte av tjenestene våre ikke fungerer.